6 grunde til at styrk din virksomheds bundlinje og bæredygtighedsprofil

Positive Virkninger af Energioptimering:

1. Økonomisk Gevinst: Energioptimering er nøglen til betydelige omkostningsbesparelser. Ved at reducere energiomkostningerne kan din virksomhed opnå markante besparelser på driftsudgifterne. For eksempel, hvis din virksomhed har en overskudsgrad på 10%, kan energioptimering oversættes til besparelser fra 100.000 til 1.000.000 kr i omsætning.

2. Bæredygtighed og Miljøansvar: Energioptimering er ikke kun godt for bundlinjen, men også for planeten. Ved at mindske energiforbruget reduceres virksomhedens miljøaftryk, hvilket tiltaler miljøbevidste kunder og interessenter. Dette bidrager positivt til virksomhedens bæredygtighedsprofil.

3. Forbedret Effektivitet: Optimering af energiforbruget fører til mere effektiv drift og produktion. Identifikation og implementering af energieffektive teknologier og processer kan øge produktionskapaciteten og forbedre den generelle driftsperformance.

4. Overholdelse af Reguleringer: Energioptimering hjælper med at opfylde energireguleringer og lovgivning. Dette reducerer risikoen for bøder og retlige konsekvenser, samtidig med at det styrker virksomhedens omdømme for overholdelse af miljøstandarder.

5. Innovation og Image: Fokusering på energioptimering sender et positivt signal om innovation og socialt ansvar. Dette forbedrer virksomhedens omdømme og image, hvilket kan tiltrække kunder, investorer og talentfulde medarbejdere.

6. Øget Energisikkerhed: Ved at optimere energiforbruget kan virksomheder reducere afhængigheden af eksterne energikilder og minimere risikoen for forstyrrelser i energiforsyningen. Dette bidrager til en mere stabil og sikker forretningsdrift.

Lad ProLution være din guide mod en energieffektiv og bæredygtig fremtid. Kontakt os i dag for skræddersyede løsninger, der passer til din virksomheds unikke behov.

Kontakt formode råd

Hvad er CSR?

Bliver din virksomhed mødt med krav om CSR fra kunder og samarbejdspartnere og er du klar når du bliver møde med krav?

CSR – Corporate Social Responsibility er et bredt område, hvor der kigges indad i virksomheden på 7 områder – vi kommer ind på områderne senere.

Flere og flere danske virksomheder, store som små, mødes med CSR krav, hvilket kan være en stor opgave. Derfor anbefaler ProLution at man er meget bevidst om man har behov for en CSR – certificering ISO 26000 eller om man “bare” har behov for en CSR politik for at kunne imødekomme krav fra kunder og samarbejdspartnere?

CRS hjælper med grønomstilling gennem værdikædeoptimering, forretningsudvikling og forretningsmodeller.
Der er fokus på, at grønomstilling skal styrke virksomhedens eksport samt konkurrenceevnen, og igennem troværdig kommunikation og analyse tilpasses forløbet så det matcher virksomhedens udfordringer. Derved opnås største grøn effekt og nem implementering, samt eksekvering efterfølgende.

ProLution starter med kortlægning af virksomhedens traditionelle “sorte” værdikæde.
Herefter arbejdes der målrettet mod at udnytte de muligheder, som kortlægningen viser 
gennem en BBM/BBV-analyse.

ProLution arbejder hertil med grøn forretningsudvikling og modeller, som tilpasses efter virksomhedens nuværende modenhedsniveau.

I forlængelse af analysen arbejder ProLution målrettet med grønne værktøjer for at forbedre værdikæden og bundlinjen.

Disse forskellige tiltag vil kunne måles i form af:

  • Materialebesparelse
  • CO2 besparelse
  • Energibesparelse

Det vægtes højt, at virksomhedens ledelse, løbende er med i hele processen. Derved kan en grønomstilling og forretningsudvikling hurtigt implementeres og sikre virksomhedens udvikling.

Grøn Logik!

Det siger jo sig selv! Det skal også give mening at lave grøn omstilling.

Jorden drejer rundt om penge og hvis en grønomstilling er ødelæggende for virksomheden, bør den naturligvis ikke gennemføres.
Det er bare vigtigt, at man som virksomhed kan se den grønne logik i omstillingen. Grøn omstilling sammenlignes oftest med CØ – cirkulær økonomi, hvilket gør, at nogle virksomheder allerede fra start, ikke kan se fornuften i målet med grønne forretningsmodeller.

CØ er også “guldmedaljen” indenfor grøn omstilling, men der findes andre værktøjer til grøn omstilling som tager udgangspunkt i LØ – lineær økonomi, hvor udbytte i form af nedskæring i CO2 aftryk, forretningsudvikling, grøn markedsudvikling og bedre indtjening giver meget mere mening på tværs af forskellige industrier.

ProLution har erfaring med at grønne forretningsmodeller bliver meget mere konkrete og brugbare for virksomhederne, hvis man forholder sig til grøn lineær økonomi. Erfaringerne viser at omstillingsparathed og implementering går meget nemmere i virksomheden med denne tilgang, og bestyrelsen får hurtigt adgang til grønne KPI´er eller grønne OKR´er som feedback på den grønne produktionsomstilling.
Punkter der kan påvirke den grønne lineær økonomi kan f.eks. være forretningsmodellen, designet eller fremstilling i værdikæden samt materiale sammensætninger. En ny forretningsmodel kunne indeholde:

Leve længere på markedet (holder længere)

Produceret med mindre spild og derved lavere produktionsomkostninger

Kan udlejes så – ny forretningsmodel

Produkterne kan genbruges, repareres/renoveres så de får nyt liv.

Red Alert!

Pas på Green Washing!
Der findes desværre en del fagforeninger, faglige grupper mm. som laver pjecer og opslag om “sådan kommer du i gang” eller “5 gode råd”!
Ja, det leder straks tankerne hen på ” tab 5 kg på 7 dagen” i et ugeblad.

Lad det være sagt!
Hvis du som virksomhedsejer tror, at man bare gør sin virksomhed “grøn” på en uge og efterfølgende høster af de nye tiltag, så tager du fejl!

Det kan sammenlignes med, hvis du som person vil tabe dig, det er  heller ikke noget du gør med et quick fix på en uge, også skal man aldrig på “kur” igen!!

Til gengæld er fordelene mærkbare, hvis man gennemføre. Sandsynligvis vil man både som virksomhed, eller person leve et længere og bedre liv!!