Dobbelt væsentlighedsvurdering – Fundamentet for ESG-rapporten
Er I en stor virksomhed og omfattet af CSRD, er udarbejdelsen af en dobbelt væsentlighedsanalyse en nødvendighed, da dette danner grundlaget for ESG-rapporteringen samt de ESRS-punkter, der skal rapporteres om.
At udarbejde en dobbelt væsentlighedsvurdering er ikke en nem opgave. Det er et omfattende arbejde, som danner fundamentet for hele den bæredygtige omstilling, herunder udarbejdelsen af ESG-rapporten. Det er også her, revisoren får et kritisk blik på jeres arbejde, og derfor skal processen være grundig.
Gør processen mindre ressourcekrævende
For at sikre, at virksomhederne kommer godt igennem dobbelt væsentlighedsvurdering, har ProLution udviklet en struktureret proces i 7 trin. På denne måde sikrer I, at jeres dobbelt væsentlighedsvurdering er fuldt dækkende, og at der ikke efterfølgende opstår dokumentations anmærkninger fra revisoren.
Gratis opstartsmøde:
Før påbegyndelsen af dobbelt væsentlighedsvurdering afholdes natuligvis et opstartsmøde.
ProLution tilbyder et gratis opstartsmøde, hvor du også få afklaret om det er nødvendig for dig at påbegynde udarbejdelsen med dobbelt væsentlighedsvurdering. Målet med det første møde er at skabet et overblik, hvor projektet bliver præsenteret, målene bliver fastlagt, og forventningerne afstemmes mellem leverandøren og kunden.
Mødet danner også grundlag for at afklare den overordnede proces, ansvarsområder og målene for den dobbelte væsentlighedsvurder
- Kortlægning af værdikæden:
Her skabes et overblik over virksomhedens værdikæde for at forstå, hvor de miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) påvirkninger opstår. Kortlægningen hjælper med at identificere nøgleområder eller aktiviteter, der kan indebære betydelige risici eller muligheder for forretningen og dens forsyningskæde
- Workshop med ledelsen
En workshop med virksomhedens ledelse for at diskutere de ESG-risici og muligheder, som virksomheden kan stå ovenfor. Dette er vigtigt for at forstå virksomhedens prioriteter og strategi, og hvordan ESG-faktorer kan indgå i deres forretningsmål
- Involvering af interessenter
Der indsamles input fra vigtige (nøgle)interessenter som medarbejdere, kunder, investorer og eksterne eksperter. Metoderne omfatter interviews og desk- research for at få indblik i, hvilke ESG-emner der er mest relevante for virksomheden. Disse data er vigtige for at vurdere eksterne faktorer, der kan påvirke virksomheden.
- Scoring af ESRS-emner og FN 17 verdensmål
De relevante ESRS-emner (European Sustainability Reporting Standards) vurderes og scorers for at afgøre deres betydning og indflydelse på virksomheden. Denne scoring hjælper med at prioritere de vigtigste bæredygtighedsemner i forhold til rapportering og strategisk retning, i overensstemmelse med ESRS-rammerne. Udarbejdelsen af verdensmålene for virksomheden er ligeledes vigtige i forhold til af forstå, hvilke bæredygtighedsområder man arbejder med at understøtte.
- Dokumentation af resultater
Alle fund, analyser og scoringer samles i en detaljeret dokumentation. Dette sikrer, at virksomheden har et fuldt overblik over hvilke ESG-påvirkninger og væsentlighedsanalysen, de kan bruges til fremtidig rapportering og beslutningstagning
- Valideringsmøde med revisor
På dette tidspunkt gennemgås resultaterne og dokumentationen sammen med (kundens) revisor. Dette møde sikrer, at processer og fundene er troværdige og opfylder lovkrav eller andre overholdelseskrav. Validering fra en revisor styrker rapportens troværdighed.
- Afslutningsmøde
På det afsluttede møde præsenteres resultaterne af dobbelt-væsentlighedsanalysen. Her gennemgås fundene, de næste skridt afklares, og der aftales eventuelle yderligere handlinger i forhold til rapportering eller implementering af strategien og forbedringstiltag som f.eks. energioptimering, forretningsudvikling og produktudvikling .
Prisramme for en dobbeltvæsentlighedsanalyse: 130.000-250.000kr
Vi er sociale